Uiteraard maakt ook Exact Rijopleidingen zich zorgen omtrent de verspreiding en gevolgen van het Coronavirus.
Het advies van het RIVM om minimaal 1,5 meter afstand te houden is in een lessituatie onmogelijk.

Wanneer wij hieromtrent nieuws te melden hebben kun je dit terug vinden, hier op deze site.
Voor nu rest ons u alle gezondheid toe te wensen en sterkte bij alle evt. persoonlijke omstandigheden waar u mee te kampen heeft, ingevolge van deze absurde omstandigheden!

Update: 08-02-2021:

Onderstaande tekst komt deels uit berichtgeving van CBR naar opleiders:

“De theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten gaan in ieder geval tot en met dinsdag 2 maart niet door bij het CBR. Dit geldt ook voor alle beroepsexamens en de cursussen ‘Alcohol’ en ‘Verantwoord rijgedrag’. Deze maatregel tegen corona was eerder al uitgebreid van 15 december tot en met 9 februari. Die periode is nog langer geworden door het besluit van het kabinet om de lockdown opnieuw te verlengen.

Hierdoor komen nog eens 120.000 examens, toetsen en rijtesten te vervallen bovenop de 310.000 uit de periode van 15 december tot en met 9 februari. Na de verlengde lockdown kan alles zonder dubbele kosten bij het CBR worden ingehaald.……………………”.

Ook kregen wij als rijschool terecht bezorgde berichten van leerlingen die kort na de lockdown hun praktijk toets hebben. Zij hebben maanden niet gelest en moeten dan ineens een toets afleggen en willen dat nu in veel gevallen niet. De enige regeling die het CBR hier momenteel voor heeft is dat dit examen kosteloos geannuleerd kan worden, maar dat je dan niet enigszins versneld aan de beurt bent wanneer je een nieuwe datum wilt aanvragen. Wij blijven je daar waar mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

UPDATE 15 DECEMBER:

In navolging op het bericht van onze premier Rutte van gisteravond moeten wij helaas melden dat ook de rijscholen t/m 19 januari gesloten moeten blijven.
Wij vallen onder de categorie “contactberoepen”.
Even was nog onduidelijk of de maatregel direct inging of dat deze vanavond in zou gaan, zoals bij de scholen het geval is. Gisteravond laat en vandaag zijn daar meer berichten over naar buiten gekomen richting de rijschoolbranche.

Met onmiddellijke ingang is het voor ons niet toegestaan om rijles te geven. Ook zijn alle examens uitgesteld t/m 19 januari 2021.
Uiteraard zeer vervelend voor alle leerlingen die in de komende periode, na een lange wachttijd bij het CBR, hun examen gepland hadden staan.
Zeker voor diegene die vandaag examen hadden!

De reden van de maatregelen is een ieder wel bekend, maar de snelheid waarmee heeft ook de rijschoolwereld, net als bij de eerste “lock- down”, wederom verrast. Het verschil met de eerste “Lock-down” is dat het nu gelukkig, vooralsnog, veel korter is.

De leerlingen die een examenaanvraag voor deze lock- down hadden gedaan maar nog GEEN datum hadden, komen in zijn geheel te vervallen.
Rijscholen kunnen ook pas na 19 januari weer examens reserveren.
Het verzoek is om ons een nieuw overzicht van beschikbaarheid te sturen vanaf die 19 januari. Stuur deze aanvraag ook pas vanaf 19 januari in a.u.b.
Houd rekening met een lange wachttijd! Het CBR heeft zo’n 190.000 examens opnieuw in te delen en dat zal geen gemakkelijke klus zijn.

Leerlingen die tijdens deze lockdown periode hun examen gepland hadden staan, zullen door ons opnieuw ingedeeld worden, wanneer dit zal zijn is nog
volstrekt onduidelijk. Wij verzoeken deze leerlingen ons via mail aan te geven wanneer ze na deze datum van 19 januari beslist niet kunnen.

Zo kunnen wij, wanneer dit weer mogelijk is, z.s.m. weer voor je inplannen, zonder dat we eerst contact met je hoeven leggen.
Geef aan wanneer je vanaf 19 januari t/m eind maart beslist NIET zou kunnen. Overal waar hier in dit bericht gesproken wordt over examen wordt ook de
TussenTijdseToets bedoeld.

Dan zijn er ook nog leerlingen onder jullie die kort na 19 januari hun praktijkexamen hebben.
Daarvan geeft het CBR wel aan dat die gewoon vooralsnog door kunnen gaan, maar je kunt je natuurlijk afvragen of je na ongeveer 5 weken geen rijles te hebben gehad je een goede voorbereiding op je examen hebt gehad.
Of deze examens verschoven kunnen worden en tot wanneer is nog onduidelijk!

Ook zullen jullie je misschien afvragen of we al nieuwe lesafspraken kunnen plannen voor na 19 januari. Dat is niet mogelijk.
Uiteraard zullen wij direct dezelfde dag starten met lessen vanaf het eerste uur dat we dat weer mogen, maar eerst zullen de komende tijd, de examens opnieuw ingepland moeten worden. Wij nemen als rijschool ook geen nieuwe leerlingen meer aan om te zorgen dat we jullie voldoende aandacht kunnen geven en
examen leerlingen ook desgewenst wat lessen kunnen laten inhalen.

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen wij dat op onze site zetten.
Eerder naar ons bellen mag natuurlijk altijd, maar momenteel kunnen wij niet meer berichten dan dat we nu doen.
Voor degene die nog niet met theorie zijn begonnen willen wij nogmaals adviseren daar z.s.m. mee te beginnen, want zoals jullie al weten is de wachttijd hierop uitzonderlijk lang, deze lock- down zal dat vermoedelijk alleen nog maar verergeren.

Ondanks de situatie wensen wij jou en je familie fijne feestdagen toe en blijf vooral gezond!

UPDATE 10 MEI:
Afgelopen woensdagavond kondigde onze premier aan dat rijscholen vanaf maandag weer kunnen starten. De dag daarna ontvingen wij protocollen om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen.

Het CBR maakte op 09-05-2020 enkele maatregelen bekend.
Exact Rijopleidingen hervat de rijlessen ook, wel onder strikte maatregelen.

In de praktijk zullen wij evalueren of deze protocollen werkbaar zijn en aan de hand van die uitkomst besluiten de lessen te vervolgen of niet.
Leerlingen van Exact Rijopleidingen zijn inmiddels geïnformeerd. Heeft u vragen neem dan contact op.

UPDATE 21 APRIL:
In lijn met het kabinetsbesluit annuleert het CBR tot in ieder geval 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten. Het volgen van rijlessen is helaas ook niet mogelijk.

UPDATE 1 APRIL:
Vanmorgen heeft het CBR bekend gemaakt dat de eerder afgekondigde maatregelen worden opgeschoven naar tenminste 28 April (hiermee volgen zij het advies wat gegeven werd gisteren tijdens de persconferentie).
Uiteraard volgen wij deze richtlijnen/maatregelen!
Informatie over wat te doen bij (reeds geplande) examen aanvragen is helaas nog niet voorhanden.
Blijf onze site regelmatig checken omtrent laatste updates!